Santpoort blijft in de race om de koppositie

  2019-03-18 22:42:52  Bas Haver  
  Afgelopen zaterdag speelde zich de zevende ronde van de KNSB-competitie af. Santpoort bevindt zich in klasse 2C waarin na zes ronden de bizarre tussenstand zodanig was dat er twee teams op zeven matchpunten stonden en vier teams, waaronder Santpoort, op 8 matchpunten. Wat betreft bordpunten liepen we lichtelijk achter op de mede-koplopers. lees verder »

  Ook viertal kampioen

  2019-03-18 15:10:44  Rob Buschman  
  Afgelopen vrijdag hadden wij een thuiswedstrijd tegen de Kennemercombinatie viertallen. Omdat ons 3e bij de Kennemercombinatie speelde, heeft Leo, die ook teamleider van ons viertal is, de thuiswedstrijd laten spelen bij KC. Wij, konden net zo als ons 3e team kampioen worden, als wij niet zouden verliezen. Ons viertal bestond uit, bord 1 Wim Gravemaker, bord 2 Ronald Hoekstra, bord 3 Rob Buschman en bord 4 Marten Buschman. Ronald en Marten hadden wit. lees verder »

  indeling voor 19 maart

  2019-03-17 19:55:55  Leo Kruisselbrink  
  De indeling voor 19 maart 2019 Leo Kruisselbrink Ouker de Jong Iwan Ivanov Marten Buschman Henk Swier Outger Baron Cees Hollaar Gijsbert de Bock Wim Dijkman Martin Bender Ronald Hoekstra Stefan Fokkink Mick Mulder Ton Haver Justin Jore Rob Buschman Disndag speelt ook Santpoort N1 een thuiswedstrijd. Daarom is het verzoek zo mogelijk 20.00 te beginnen. groet Leo Kruisselbrink competitieleider@schaakclubsantpoort.nl . . lees verder »

  Santpoort N3 Kampioen

  2019-03-16 19:57:07  Ton  
  Op vrijdagavond 15 maart trad een tiental van Santpoort in Haarlem aan tegen een tiental van Kennemer Combinatie. Op het het spel stonden een tweetal kampioenschappen. Ons viertal moest daarvoor minimaal 1 matchpunt halen, het zestal had ook nog 1  matchpunt nodig, maar had daarvoor nog 1 speelronde extra achter de hand.    Hieronder een kort verslag van het zestal.   Gijsbert had al vlug een remise aangeboden. lees verder »

  Santpoort N2 na gelijkspel op rand Kampioenschap!

  2019-03-16 13:58:57  Gerard Swier  
  Santpoort N2 moest op 8 maart tegen KC N4j een jeugd team uit Haarlem. Rob Buschman was als eerste klaar, binnen een half uur zette hij zijn tegenstander mat! Goed begin is het halve werk, ondergetekende kwam, zag en verloor niet veel later, slechtste partij ooit? Kan me op dit moment niet goed concentreren, ik neem maar even een adempauze. Ik zag vanuit mijn ooghoek dat “invaller” Ronald Hoekstra een stuk achter stond, dat wordt nog een lastig avondje. Ronald wist er nog knap een remise uit te slepen door eeuwig schaak. Wim Dijkman speelde naar eigen zeggen ook niet best maar verloor in elk geval niet 2-2. lees verder »

  Santpoort N2 - Kennemer combinatie N4J 3-3

  2019-03-16 13:36:53  Rob Buschman  
  Vorige week vrijdag vrijdag speelden we tegen de jeugd van de Kennemer combinatie en dachten even een flinke stap naar het kampioenschap te zetten. Henk Swier kom helaas niet omdat hij een vrijgezellendag had en deze kon helaas voor ons niet verzet worden. Ronald Hoekstra was zijn vervanger, die inmiddels 2 keer als invaller een punt scoorde. We begonnen de avond zeer goed, omdat Rob Buschman de boedapester op het bord kreeg en na 8 zetten een stikmat op het bord kreeg 1-0 Gerard Swier op bord 3 had een off-day en moest helaas zijn meerdere erkennen aan zijn jeugdige tegenstander 1-1. lees verder »

  interne infobulletin 4

  2019-02-21 22:33:35  Leo Kruisselbrink  
  Verslag 19 februari Dinsdag 19 februari was het een volle bak met 10 partijen op het programma. Voor Ton Haver was er geen partij. Hij bood vrijwillig aan “oneven” te zijn. Daarmee was hij wel degene met het eerste volle punt van de avond. Een snel punt was er ook voor Marten Buschman tegen Ronald Hoekstra. lees verder »

  Martijn de Roode houdt huis in Utrecht!

  2019-02-17 19:23:55  Martijn de Roode  
  Het is inmiddels alweer een aantal jaren vaste prik: het weekendje weg met de schaakclub. Oftewel een combinatie van schaken, lekker eten, (een beetje) drinken en vooral veel gezelligheid. Na eerdere schaak/stapavonturen in Roosendaal, Tilburg en Bunschoten kwamen we dit keer uit op Utrecht (iets met een dartpijl op een landkaart). lees verder »

  Santpoort 1 - Amstelveen Zukertort 2 / 5,5 - 2,5

  2019-02-10 10:48:32  Peter de Roode  
  Santpoort1 voor het eerst zonder invallers! Het heeft zes wedstrijden geduurd. Onze tegenstander had één invaller en die heeft geen fijne middag gehad. Ik was het eerste klaar. Speelde mijn tegenstander vanuit de opening weg en na de bom 14…Tb3:!! was de partij uit. lees verder »

  Schaakclub Santpoort bezoekt brouwerij Santpoorts bier

  2019-02-05 20:36:12  Martijn de Roode  
  Op de koude zaterdagmiddag 2 februari stond er voor diverse leden van Schaakclub Santpoort een bezoekt aan de brouwerij van Santpoorts bier op het programma. Santpoorts bier sponsort altijd het kroeglopertoernooi in de feestweek met diverse heerlijke flessen bier. En wij waren ondertussen wel benieuwd geworden hoe en waar dat gele goud nou wordt gebrouwen. lees verder »
  Plaats Nieuws